Verschillende kleuren dompel-impregnaties

Als je voor dompel-impregnatie kiest, dan kun je jouw blokhut bij aankomst direct opbouwen. Dit bespaart een heleboel tijd. We adviseren om de blokhut binnen een half jaar opnieuw te beitsen voor een optimale bescherming. Daarna kan de blokhut periodiek eens in de vier à vijf jaar behandeld worden. Je kunt er voor kiezen om de zijdes die meer onderhevig zijn aan uv-straling vaker te behandelen om de kleur mooi te houden. Wij hebben de dompel-impregnatie in verschillende kleuren beschikbaar.

Extra wandlaag

Een extra wandlaag is een extra rij planken die wordt toegevoegd aan jouw blokhut. Hierdoor wordt het geheel 13,5 cm hoger. Dit kan handig zijn voor als je zelf wat langer bent of lange spullen in de blokhut wilt plaatsen. Je kunt één of meerdere extra wandlagen toevoegen. Heb je gekozen voor dompel-impregnatie, dan worden de planken van de extra wandlaag uiteraard ook behandeld.

Hardhouten funderingsprofielen

De hardhouten funderingsprofielen voorkomen optrekkend vocht uit de ondergrond. Hierdoor kunnen de onderste planken niet gaan rotten. De hardhouten funderingsprofielen worden op maat gemaakt. Ze zijn voorzien van een veer, die in de groef van de onderste planken valt. De hardhouten funderingsprofielen worden in de fabriek al vast gespijkerd, zodat je gelijk met de opbouw kunt beginnen. De levensduur van de funderingsprofielen is circa 30 jaar.

Dakgoot set

Met een dakgoot set kun je regenwater gecontroleerd naar de gewenste plek geleiden. Hiermee voorkom je opspattend water tegen de profielplanken van de blokhut. De set wordt compleet geleverd met gootbeugels, goot, eindkapjes, koppelstukken (indien nodig), doorvoer, bochtjes, verbindingsstuk en regenpijp met bevestigingsbeugels. De goot wordt op maat geleverd.

  • unieke prijs-kwaliteit verhouding
  • Volledig zelf samen te stellen naar wens
  • Sneller slimmer bouwen met CarpGarant buitenverblijven
  • Maatwerk mogelijk

Betonpoer

Met een betonpoer kun je de overkapping aan de grond verankeren. Deze komt onder de staander in de grond te liggen. We adviseren een betonpoer als de overkapping op een plek komt te staan waar deze veel wind vangt.

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters zorgen voor een goede ventilatie in de blokhut. Hiermee voorkom je vochtophopingen die uiteindelijk schimmel kunnen veroorzaken. Plaats de ventilatieroosters aan de ene zijde aan de bovenkant en aan de andere zijde aan de onderkant. Op deze manier creëer je een optimale luchtcirculatie.

Aluminium daktrim

Er worden standaard houten afdekkers bij uw blokhut geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om deze te vervangen in een aluminium daktrim. Een aluminium daktrim zorgt voor een strakke en luxe afwerking van de dakrand. Daarnaast is een daktrim minder onderhoudsgevoelig dan een houten afdekker.

Stormverankering set

De stormverankering set zorgt er voor dat de profielplanken worden verstevigd als het stormt. Dit gaat het wegwaaien of verschuiven van de blokhut tegen. We adviseren een stormverankering set als de blokhut op een plek komt te staan waar deze veel wind vangt

Houten vloerpakket geïmpregneerd

Met een houten vloer creëer je een droge opslag in de blokhut. Hierdoor krijg je minder last van vocht in de blokhut als wanneer er alleen straatwerk in de blokhut ligt. Ook zorgt het natuurlijk voor een mooi afgewerkte look. Een vloerpakket bestaat uit regelwerk en 18 mm houten planken.